Om oss

– Familjeföretag i Ystad sedan 1980 –

Specialister inom metalisering, service & montage i kärnkraftsbranschen i över 35 år

 

Flamsprutarna AB grundades av Bengt och Suzanne Aaröe-Holm i Ystad 1980.

Vi är ett familjeägt företag och har arbetat med Metalisering, Service och montage i kärnkraftsbranschen i Sverige och Norden i över 35 år.

Sedan 3 år tillbaka är även Victor med och driver verksamheten. Victor har arbetat i företaget sedan 2006 och blev delägare 2014.

Verksamheten består främst av underhåll på olika anläggningar inom industrisektorn och främst inom kärnkraftsindustrin. 

Flamsprutarna är specialister på ytbehandling och termisk sprutning, i form av blästring, flamsprutning och ljusbågsprutning. Detta används främst för reperationer av förslitingsskador och vid korrosionsskydd.

Idag har vi 15-20 man anställda, beroende på projekt och beläggning. Vi har licensierade flamsprutare men även kompetenta projektledare, arbetsledare och montörer.

Våra arbetsledare är godkända för att arbeta på samtliga svenska kärnkraftverk som arbetsbefäl, med alla de kurser och krav svensk kärnkraft ställer.

Vi har även tagit hand om en del revisionslogistik med transporter in och ut från anläggningarna, vi har bland annat godkända truckkort för att hantera gods inne på era drift och industriområden.

Utöver detta så erbjuder vi personal med en bred kompetens i form av, hydrualverktygslicens, traverskort, hett-arbete, mobilplattform, truckkort m.m. Vår kompetensbredd har vi byggt upp genom en ständig anpassning efter våra kunders efterfrågan och förväntningar. Allt för att kunna tillgodose de behov våra kunder har under specifika projekt och revisioner.

T ill mitten av 90-talet så arbetade vi i stort sätt uteslutande med metalisering. Under 90-talet utvecklade vi verksamheten och började att jobba med service och montage i större utsträckning. Flamsprutningen har gett oss en god kännedom om anläggningarna och maskinerna.

Detta var steget in för oss att börja jobba med turbinmekanik. Under de senaste 25 åren har vi varit med på i stort sätt samtliga Revisionser i svensk kärnkraft tillsammans med bl.a ABB, STAL, Alstom, GE och givetvis Siemens.

Under senare år har vi även satsat på att kunna erbjuda vår service även till andra typer av industrianläggningar vid sidan av kärnkraft i samarbete med SIemens. Just nu lomma, Sundsvall (Östrand), och lagersprutning. Tidigare Sysav, Linköpings tekniska, Renova och Heleneholmsverket.

Idag är större delen av vår verksamhet inriktat på service, montage och projektledning. Men vi utför även termisk sprutning årligen.